Indringer in Haarlem vlucht na komst buurman

Foto: ANP

HAARLEM - Een oudere bewoonster van de Diakenhuisweg in Haarlem is woensdagavond rond half acht slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Door Lotte Verheul - 22-9-2016, 16:15 (Update 23-9-2016, 15:30)

De vrouw deed de voordeur op een kier nadat er werd aangebeld. Er stond een onbekende man voor de deur, die zei dat hij even wilde bellen. De vrouw heeft de deur dicht willen doen, waarna de man de deur openduwde. Vervolgens is hij de woning binnengedrongen.

De bewoonster begon te gillen, waardoor haar buurman werd gealarmeerd, die via de achtertuin te hulp schoot. Nadat de overvaller de buurman voor het raam zag staan, ging hij ervandoor zonder iets mee te nemen. De oudere vrouw is lichtgewond geraakt aan haar pols.

De indringer was een blanke man, tussen de 40 en 45 jaar oud met een verzorgd uiterlijk. Hij was tussen de 1,80 en 1,85 meter en had een stevig postuur. De man had blond haar en droeg een wit overhemd met lange mouwen en een grijze broek.

De politie heeft sporenonderzoek verricht, een buurtonderzoek gehouden en getuigen gehoord.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling

Vervroeg de verkiezingen

Als de algemene politieke beschouwingen dit jaar iets duidelijk hebben gemaakt, is het wel dat de verkiezingscampagnes al zijn begonnen. Zelden ging het in de debatten over de inhoud van de plannen van het kabinet. Wel werd er gediscussieerd over wat de premier in het tv-programma Zomergasten had gezegd. Omdat daadkrachtig besturen er niet in zit in verkiezingstijd, zou het goed zijn als het advies van Hans Wiegel wordt opgevolgd. Vervroeg de verkiezingen met enkele maanden. Des te sneller wordt er weer gewoon geregeerd.

Stelling
Stelling

Fietsersbond heeft te veel invloed in Haarlem

Voorzitter Jaap Moerman van de Fietsersbond in Haarlem stapte op omdat hij vindt dat de gemeente niet naar de belangenorganisatie luistert en zich niet aan haar eigen beleid houdt. Wethouder Sikkema van verkeer vindt echter dat de Fietsersbond vooral boos is, zij mist reflectie en hoort alleen maar wat er fout gaat. Niet je zin krijgen is wat anders dan niet gehoord worden, stelt Sikkema. Ze heeft gelijk, want de Fietsersbond heeft te veel invloed in Haarlem.

Stelling

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder