Brugklassers Kennemer in Overveen adviseren over social mediastrategie

OVERVEEN - De online generatie van het Kennemer Lyceum in Overveen adviseert ondernemers deze week over hun social mediastrategie.

Door Dimitri Walbeek - 30-10-2012, 20:00 (Update 31-10-2012, 10:18)

Ze lopen rond met smartphones waarmee de virtuele wereld aan hun voeten ligt. Twaalf, dertien jaar en mediawijs. Het leven draait veel om het aantal vrienden online. ,,Jullie zijn de experts. Jullie zijn opgegroeid met maken van netwerken van vrienden online, van eigen koninkrijkjes’’, zegt Brigitte Theeuwes van kenniscentrum Mijn Kind Online. Met haar collega’s propageert zij dat internet en sociale media niet alleen gevaren, maar ook voordelen hebben.
Zoals haar collega Freek Zwanenberg het zelfs zegt na een filmpje over een veertienjarige internetondernemer: ,,Je kunt al zelf nadenken over een eigen bedrijf. Je hoeft niet meer eerst de school door te lopen. Dat kan vanaf nu.’’
De brugklassers van het Kennemer sleuren plaatselijke ondernemers nu Twitter en Facebook op in het kader van een kennisweek. De bedrijven bepalen aan het einde van de week wat dit advies waard is. De opbrengst gaat naar een goed doel in Nepal.
Met het verlaten van de basisschool hebben de brugklassers online hun schepen achter zich verbrand. ’Zit er nog iemand op Hyves?’, vraagt Zwanenberg. ,,NEEEEE’’, schreeuwt de zaal overtuigend. Als een jongen even later vragen voorbereidt voor aannemer Kees Fictoor begint hij over Hyves. ,,Nee jongen’’, zegt zijn meester die snel leert, ,,Hyves is niet meer zo in.’’



Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving








Stelling

Openheid over hygiëne

Twee op de vijf keukens van sterrenrestaurants zijn vies. Dat blijkt uit een onderzoek van omroep KRO-NCRV. Producten worden vaak onzorgvuldig opgeslagen en keukens zijn vaak niet hygiënisch. Er zijn zelfs sterrenrestaurants die muizen hebben in hun magazijnen. Maar ook zijn beschimmelde opslagrekken voor vlees, gevogelte en zuivel aangetroffen. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit moet verder gaan dan het uitdelen van waarschuwingen. Ook moet het publiek worden geïnformeerd over welke restaurants hun zaken niet op orde hebben zodat we deze kunnen mijden.

Stelling

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van deze week: opties bij staaroperatie
Lees verder