Allo als vervanger van Whatsapp?

Facebook heeft Whatsapp. Apple heeft iMessage. En Google heeft vanaf nu ook zijn eigen app om berichten te versturen. Het heet Allo en heeft veel weg van eerder genoemde voorgangers. Toch zijn er wat grote verschillen. Neem bijvoorbeeld de ’smart reply’ functie en Google Assistent. Wat deze functies precies zijn en hoe Allo precies werkt ziet u in de video.

Door Leander Mascini - 23-9-2016, 12:22 (Update 23-9-2016, 15:30)

Allo heeft twee functies waardoor je wellicht afscheid neemt van Whatsapp en iMessage:

  • De ’smart reply’ functie. De app ’leert’ hoe u antwoordt op vragen die vaak voorkomen. Ook maakt het het makkelijker om te reageren op keuzes. Op de vraag: Wil je vanavond hamburgers of pizza eten? Laat Google je kiezen tussen twee antwoorden: hamburgers en pizza. Op het gewenste antwoord klikken is genoeg.
  • Google Assistent is een soort secretaresse in het chatvenster. Onder het chatten kunt u vragen stellen, waar de Assistent dan antwoord op geeft. Op de vraag ’Wie is Edison’ geeft de Asisstent in het chatscherm een zoekresultaat weer. Ook kun je in een gesprek vragen wanneer u een avondje vrij heeft om af te spreken.

Er zijn echter ook nadelen aan de app. Behalve dat het lastig is om al uw vrienden en kennissen over te laten stappen op een andere berichtendienst, worden er ook vraagtekens gezet bij de privacy van Allo. Zo worden berichten alleen op verzoek versleuteld. Iets wat bij Whatsapp standaard is. Ook wil de Google Assistent functie heel veel weten. Zo wil hij toegang tot uw adresboek, locatiegegevens en Google-account.

Google Allo is jammer genoeg nog vooral op de Engelstalige markt gericht. Google Assistent werkt bijvoorbeeld nog niet op Nederlandse commando’s. Maar het is wel de bedoeling dat dit in de toekomst gaat gebeuren. Wat er precies met Google Hangouts gaat gebeuren is nog de vraag.

Een video van Allo is hier te bekijken. De app is te downloaden voor iOS en voor Android.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling