Huilende bakker niet naar Raad Journalistiek

ANP
Huilende bakker niet naar Raad Journalistiek

AMSTERDAM - Bakker Venekamp uit Amsterdam stapt niet naar de Raad voor de Journalistiek om een rectificatie van de oliebollentest van het AD te vragen. De oliebollen van Venekamp kregen deze week de slechtste beoordeling van Amsterdam. In totaal testte de krant 160 oliebollenbakkers in het hele land.

Door ANP - 30-12-2016, 12:43 (Update 30-12-2016, 19:12)

De reactie van bakker Alfred, die op AT5 in tranen uitbarstte, ontroerde internetgebruikers diep. Aan een oproep op internet om toch bollen te kopen bij de Amsterdamse winkel, werd massaal gehoor gegeven. Ook BN'ers als Georgina Verbaan riepen op bollen te kopen bij de huilende bakker.

“We hebben het veel drukker dan normaal”, grinnikt eigenaar Koert van Egmond. Een klacht bij de Raad voor de Journalistiek gaat hij niet indienen. “Zo’n test blijft een kwestie van smaak. In Amsterdam vinden mensen dat extra vleugje kaneel heerlijk; de AD-redacteuren uit Rotterdam houden vermoedelijk van andere toevoegingen. Ieder zijn ding.”

Overigens was het achttien jaar geleden nog drukker; toen werd Venekamp nummer 1 in de AD-lijst. De eerste plek dit jaar in de test was voor meesterbakker Voskamp uit Spijkenisse.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving