TMG wil banen schrappen bij deze krant

ANP
TMG wil banen schrappen bij regionale kranten

AMSTERDAM - Bij de regionale dagbladen van Telegraaf Media Groep (TMG) - waar deze krant ook onder valt - staat ongeveer een kwart van de banen op de tocht.

Door ANP - 31-12-2016, 18:40 (Update 2-1-2017, 9:54)

Het dochterbedrijf Holland Media Combinatie is uitgever van titels als Haarlems Dagblad, IJmuider Courant, Noordhollands Dagblad, Leidsch Dagblad en Gooi- en Eemlander. TMG informeerde de medewerkers op oudejaarsdag. „We begrijpen dat het verre van prettig is dat we jullie net voor de jaarwisseling per mail informeren”, schreef de directie zaterdag.

In een adviesaanvraag aan de ondernemingsraad stelt de directie van het bedrijf voor de redacties van De Telegraaf, de regionale dagbladen en Metro in één organisatie onder te brengen. Daardoor verdwijnen 45 van de 185 banen (fte) bij de titels die vallen onder dochterbedrijf Holland Media Combinatie.

Ondernemingsraad krant over verdwijnen banen: 'We laten dit niet zomaar gebeuren'

Bij de regionale kranten van de Telegraaf Mediagroep (TMG) verdwijnt een kwart van de journalisten, 45 van de 185 banen (fte). Dat is onderdeel van een plan van TMG, waarvan deze krant onderdeel is, om negentig miljoen euro te besparen. De directie bracht het nieuws op oudejaarsdag in de namiddag naar buiten.

Lees verder...

Ook een woordvoerder van TMG noemde de timing „uitermate vervelend.” „We hadden het wel eerder bekend willen maken, maar er moest eerst een intensieve interne dialoog worden gevoerd”, zei hij. Op 9 januari zijn er bijeenkomsten voor het personeel.

De woordvoerder legde uit dat de bezuiniging deel uitmaakt van grotere plannen die het concern afgelopen zomer aankondigde. „De kosten moeten in lijn worden gebracht met de opbrengsten, daarom wordt 90 miljoen bezuinigd”, zei hij.Meer over dit onderwerp
  • Ondernemingsraad krant over verdwijnen banen: 'We

    Bij de regionale kranten van de Telegraaf Mediagroep (TMG) verdwijnt een kwart van de...
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving