Haarlems Dagblad - Algemeen
 
23-04-2014 21:49

LOS ANGELES - Jodie Foster is afgelopen weekend in het geheim getrouwd met haar vriendin Alexandra Hedison. Dat heeft een woordvoerder van de actrice bevestigd aan E! Online.

23-04-2014 21:21

DEN HAAG - Edwin de Roy van Zuydewijn, de ex-partner van prinses Margarita, wil prinses Beatrix voor de rechter slepen. Dat heeft hij woensdag gezegd in het interviewprogramma Eén op Eén. Beatrix zou hebben geweten dat het Koninklijk Huis onderzoek heeft laten doen naar De Roy van Zuydewijn.

23-04-2014 21:18

WASHINGTON - De Verenigde Staten zijn teleurgesteld over het voornemen van de Palestijnse organisaties Fatah en Hamas om weer één Palestijnse regering te vormen. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei woensdag te vrezen dat de toenadering de onderhandelingen met Israël ,,ernstig kan compliceren.''

23-04-2014 21:02

KIEV - Oekraïne vreest dat separatisten in het land een Russische inval kunnen uitlokken. Rusland moet de troepen aan de grens daarom direct terugtrekken, liet het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag weten.

23-04-2014 20:57

RIO DE JANEIRO - Wie naar het WK voetbal in Brazilië wil, heeft geluk. De prijzen voor hotelkamers zijn aan het dalen. Dat zeiden vertegenwoordigers van de hotelsector woensdag tegen de Braziliaanse krant Folha de São Paulo. De reden: de hotels hebben zich op de vraag verkeken.

23-04-2014 20:34

DEN HAAG - Het is nog beslist ,,geen gelopen race'' dat de eurogroep dit jaar een vaste voorzitter krijgt. Minister Jeroen Dijsselbloem, de huidige tijdelijk voorzitter van de eurogroep, zei dat woensdag bij een bijeenkomst in Nieuwspoort.

23-04-2014 19:20

TILBURG - Roy Donders is klaar voor een nieuw seizoen Stylist van het Zuiden. En niet alleen hij, maar ook zijn zus Rian heeft inmiddels de smaak te pakken. "Ik wilde in de voetsporen van Roy treden met mijn kinderkleding. En dat is wel gelukt", zegt ze tegen RTL Boulevard.

23-04-2014 19:15

JOHANNESBURG - Emeritus aartsbisschop Desmond Tutu, een van de kopstukken van de strijd tegen de apartheid in Zuid-Afrika, zal bij de komende parlementsverkiezingen niet stemmen op het regerende African National Congress (ANC). Hij zei dat woensdag in Kaapstad.

23-04-2014 19:05

WASHINGTON - De rechtszaak van Chris Brown is weer uitgesteld. De zanger, die woensdag terecht zou moeten staan, moet volgens The Washington Post nu in juni in het beklaagdenbankje verschijnen.

WAALRE - Harrie Kolen, de nieuwe liefde van Amanda Krabbé, heeft momenteel niet alleen de ex van Martijn in zijn hoofd. Schuldeisers hebben op allebei zijn villa's beslag gelegd. Dit meldt de website Bekende Buren.

23-04-2014 18:04

BRASILIA - De voormalige Braziliaanse president Juscelino Kubitschek, die in 1976 overleed, is vermoedelijk toch niet vermoord. Volgens onderzoekers stierf de politicus door een verkeersongeval, berichtte de BBC.

23-04-2014 17:50

ROTTERDAM - De politiekorpsen van Rotterdam en Amsterdam bundelen de krachten om de Ajax-supporters op te sporen die afgelopen zondag in De Kuip verantwoordelijk waren voor het vuurwerkincident en de vernielingen in het Rotterdamse voetbalstadion. De politie maakte woensdag bekend dat beide korpsen een gezamenlijk onderzoek zijn gestart onder leiding van het Openbaar Ministerie.

23-04-2014 17:50

LOS ANGELES - Tv-persoonlijkheid Joan Rivers staat er om bekend dat ze ongepaste grappen maakt over beroemdheden en dat bleek eens te meer nadat ze Lindsay Lohan had beledigd. TMZ vroeg wat ze van de miskraam van LiLo vond en daar reageert ze keihard op: "Ik hoop dat ze het gehouden heeft."

ROTTERDAM - Het wordt bijna onmogelijk om de Ajax-fans die zich afgelopen zondag in De Kuip in Rotterdam schuldig maakten aan vandalisme, veroordeeld te krijgen. Dat komt omdat zij zichzelf onherkenbaar hadden gemaakt. Het enkele feit dat via het kaartsysteem is te achterhalen wie voor welke stoel een ticket had, is ,,volstrekt onvoldoende’’ om verdachten veroordeeld te krijgen, zegt Theo de Roos, emeritus-hoogleraar strafrecht woensdag.

23-04-2014 21:42

NEW YORK - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag licht lager, met het grootste verlies voor technologiebeurs Nasdaq. Beleggers waren na 6 handelsdagen met hogere slotstanden op zoek naar richting en verwerkten een reeks kwartaalcijfers en een tegenvaller over de huizenmarkt.

23-04-2014 21:20

AMSTERDAM - Sterren springen-deelneemster Lucia Rijker is in het ziekenhuis beland na een ernstige val bij een training voor het programma. Bij de boksster brak door de klap een stuk van haar tand af en ze had veel last van haar nek, zo meldt Shownieuws.

23-04-2014 21:05

LAS VEGAS - George Clooney is woensdagnacht kwaad weggelopen tijdens een chique diner in Las Vegas toen casino-eigenaar Steve Wynn president Barack Obama een 'klootzak' noemde. Clooney beschouwt Obama juist als 'een goede vriend' en dus viel die opmerking in het verkeerde keelgat.

23-04-2014 20:26

KNOLLWOOD - Katy Perry, doorgaans de aardigheid zelve, heeft op een kinderfeestje een man geslagen met een stok en een verkeersongeluk veroorzaakt. Gelukkig voor de zangeres was het voor een nieuwe videoclip, maar de aanwezigen op het feestje hadden geen idee dat ze in de maling werden genomen.

23-04-2014 20:07

DEN HAAG - We wekken in Nederland steeds meer zonne-energie op. De hoeveelheid zonvermogen die particulieren en bedrijven genereren is binnen een jaar bijna verdubbeld, blijkt woensdag uit cijfers van brancheorganisatie Netbeheer Nederland.

23-04-2014 20:03

DEN HAAG - Telecomaanbieder Tele2 moet er voor zorgen dat het gebruik van 06-nummers voor andere doeleinden dan mobiele telefonie stopt. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaald. De toezichthouder legt het bedrijf een last onder dwangsom op van 25.000 euro per dag, met een maximum van 250.000 euro.

23-04-2014 18:10

AMSTERDAM - Acteur Huub Stapel heeft dit jaar de Johan Kaart Prijs in de wacht gesleept. Hij mag de theaterprijs op 16 juni in ontvangst nemen in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Dat maakte de jury woensdag bekend.

23-04-2014 18:08

AMSTERDAM - De schrijvers Michiel Stroink en Ineke Riem hebben de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2014 gewonnen in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig. Dat maakte de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) woensdag bekend.

23-04-2014 18:07

AMSTERDAM - Huub Stapel krijgt dit jaar de Johan Kaart Prijs voor het seizoen 2013/2014. Op 16 juni wordt hem in het DeLaMar Theater in Amsterdam de prijs uitgereikt. Hij krijgt de prijs voor de voorstellingen God van de slachting en Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus, laat de jury woensdag weten.

AMSTERDAM - Beleggers op de Europese aandelenbeurzen namen woensdag een moment van bezinning na de flinke opmars op dinsdag, de eerste handelsdag na Pasen. Bij de hoofdfondsen in Amsterdam trok Randstad zich op aan sterke kwartaalcijfers van concurrent Manpower, terwijl MidKapper Vopak onderuit ging na een winstwaarschuwing.

23-04-2014 17:25

DEN HAAG - De Nederlandse mijnenjager Zr.Ms. Makkum is woensdag aangekomen in de Oostzee. Het schip, dat dinsdag uit Kiel was vertrokken, zal deel uitmaken van een NAVO-vloot. Die zal vanwege de oplopende spanning in Oekraïne haar aanwezigheid tonen door te oefenen bij de Baltische staten Estland, Letland en Litouwen.

23-04-2014 16:52

AMSTERDAM - Op de Europese aandelenbeurzen werden woensdagmiddag kleine verliezen geleden. Beleggers besloten wat geld van tafel te halen na de stevige koerswinsten van een dag eerder. In Amsterdam ging Vopak flink onderuit na een winstwaarschuwing.

23-04-2014 16:49

KINSHASA - Door een treinongeval in de Democratische Republiek Congo zijn waarschijnlijk meer dan 50 mensen om het leven gekomen. Volgens lokale overheden raakten 69 mensen gewond, toen de trein bij Likasi in de provincie Katanga in het zuidoosten ontspoorde.

UTRECHT - The Kyteman Orchestra: The Jam Sessions speelt nóg een extra show in de Tivoli in Utrecht, op 26 mei. De band van Colin Benders is de allerlaatste act in Tivoli Oudegracht, voordat de locatie definitief sluit. Hiermee zegt Kyteman de concertzaal met zes optredens achtereen vaarwel. Dit meldt Mojo.

Stelling

Afblazen Harleydag een goed besluit

Vanwege de onrust tussen verschillende motorclubs gaat de Harleydag in september in Haarlem niet door. Dat zijn burgemeester Schneiders en de Haarlemse afdeling van de Hells Angels deze week overeengekomen. Het afblazen is een goed besluit. Wat is uw mening?

Stelling
Stelling

Prijsstijging spits-treinkaartje slechte zaak

NS wil de treinkaartjes in de spits duurder maken. Voor een enkeltje kan de prijs dan maximaal 10 procent stijgen. De hogere prijzen moeten ervoor zorgen dat meer mensen buiten de spits reizen, zodat de passagiersstroom wordt uitgesmeerd over de hele dag. Een prijsstijging in de spits is een slechte zaak. Forensen hebben door het beleid van hun werkgever vaak geen andere keuze dan reizen in de spits en zouden daar niet voor gestraft moeten worden.

Stelling