Haarlems Dagblad
 
28-07-2014 14:31 Haarlem e.o.

HAARLEM - Een vrouw is maandagmiddag ernstig gewond geraakt nadat ze onder haar eigen auto terecht was gekomen. Het ongeval gebeurde rond kwart over een in een parkeergarage onder de appartementen aan de Dokter de Liefdestraat in Haarlem-Noord.

28-07-2014 18:36 Binnenland

DE BILT - Het KNMI heeft de code oranje voor de provincies Noord-Holland, Flevoland, Utrecht, Noord-Brabant beëindigd. In Gelderland geldt de waarschuwing voor extreem weer nog steeds en ook Overijssel moet nu rekening houden met zware regen- en onweerbuien die voor wateroverlast kunnen zorgen, aldus het weerinstituut maandagavond.

 
28-07-2014 12:25 Haarlem e.o.

REGIO - Hoosbuien trekken over Noord- en Zuid-Holland. Ook de regio's Haarlem en Haarlemmermeer ondervinden grote overlast van het water.

28-07-2014 16:00 Regionaal

HAARLEM - Het scheelde enkele millimeters of zijn halsslagader was geraakt en Stefan zou die uitgaansavond in Zandvoort op straat zijn doodgebloed

28-07-2014 17:25 Haarlemmermeer

ZWANENBURG - De zandzakken lagen voor de deuren. Met groot en klein materieel werd het water uit woonkamers en kelders gepompt. De Marialaan in Zwanenburg was maandag een ravage. Het water golfde letterlijk uit de rioolputten omhoog. Voor de tweede keer al in enkele weken. Over één ding waren de getroffen bewoners het eens: er moet nu eindelijk een structurele oplossing voor de wateroverlast komen.

28-07-2014 11:32 Metropool

De wolkbreuken die maandag over ons land trokken, hebben veel wateroverlast veroorzaakt in verschillende delen van Noord- en Zuid-Holland. Hieronder een overzicht van de belangrijkste meldingen.

28-07-2014 14:28 Binnenland

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor extreem weer in grote delen van het land. Lokaal kan flinke regenval, wateroverlast en onweer voorkomen. Code Oranje geldt maandagmiddag in Noord-Holland, Flevoland, Utrecht, Noord-Brabant en Gelderland. Er zijn daar zware regenbuien, nadat er in de ochtend ook al grote hoeveelheden neerslag waren gevallen.

28-07-2014 11:38 Haarlemmermeer

HAARLEMMERMEER - De springwedstrijden voor pony's in het Haarlemmermeerse Bos gaan vandaag niet door. Door de overvloedige regenval en de risico's met onweer heeft de organisatie zo het eerste nummer van het Concours Hippique Haarlemmermeer en NK dressuur, die deze week bij Hoofddorp worden gehouden, moet afgelasten.

28-07-2014 12:09 IJmond

VELSEN-ZUID/AMSTERDAM - Door de hevige regenval is de Velsertunnel (A22) in de richting van Alkmaar naar Haarlem gesloten.

Monic Hendrickx en Barry Atsma in Kenau. Archieffoto
28-07-2014 09:09 Haarlem e.o.

NEW YORK - De Nederlandse film 'Kenau' van Maarten Treurniet heeft op het Stony Brook Film Festival in New York de publieksprijs voor beste speelfilm gewonnen. Het historische epos met Monic Hendrickx en Barry Atsma ging vorige week op het Amerikaanse festival in première.

28-07-2014 11:13 Metropool

AMSTERDAM - Noord- en Zuid-Holland ondervindt grote overlast van hevige regen- en onweersbuien. Ook op station Sloterdijk loopt het water naar binnen.

28-07-2014 09:46 Binnenland

SCHIPHOL - Op Schiphol zijn maandagochtend minder vliegtuigen vertrokken vanwege het onweer. Volgens een woordvoerster was tussen 07.45 uur en even voor 09.30 uur een afhandelingsverbod van kracht, waardoor er geen toestellen konden vertrekken. Met name het Europese verkeer had hier last van.

28-07-2014 09:18 Binnenland

RIJSWIJK - Het KNMI heeft maandag voor het hele land een waarschuwing afgegeven voor gevaarlijk weer, oftewel code geel. De komende uren komen er met uitzondering van het oosten lokaal stevige (onweers)buien voor. Maandagmiddag worden er vooral in de zuidelijke helft van het land stevige buien met lokaal onweer verwacht. Lokaal kan er veel neerslag in korte tijd vallen.

Fat Freddy's Drop. Publiciteitsfoto
28-07-2014 07:01 Haarlem e.o.

BLOEMENDAAL AAN ZEE - Woensdag treedt de Nieuw-Zeelandse band Fat Freddy's Drop op bij Woodstock69 in Bloemendaal aan Zee. Een interview met bandleden Scott Towers en Dallas Tamaira.

28-07-2014 03:13 Binnenland

DEN HAAG - Elf landen praten maandag in Den Haag over het strafrechtelijke onderzoek naar de ramp met Malaysia Airlines vlucht 17. Het gaat om de tien landen die passagiers aan boord hadden, zoals Nederland, plus Oekraïne, waar het toestel neerstortte. De bijeenkomst moet leiden tot ,,een zo intensief mogelijke samenwerking'' tussen de betrokken landen. Of er maandag concrete afspraken worden gemaakt, is niet bekend.

27-07-2014 15:08 Laatste nieuws1

Bekijk hier het overzicht van alle berichten rond de rampvlucht MH17.

28-07-2014 20:00 Haarlemmermeer

HOOFDDORP - Als Claudine Kerkhoven voor de ingang van het raadhuis over haar problemen vertelt, breekt ze. Zij is dakloos en ze is naar Hoofddorp gekomen om zich op het raadhuis uit te laten schrijven. Even huilt ze, maar al snel heeft Kerkhoven zichzelf weer bij elkaar geraapt.

28-07-2014 18:18 Binnenland

KIEV - De Nederlandse en Australische experts in Oekraïne zullen dinsdag opnieuw proberen de rampplek van MH17 te bereiken, indien de veiligheidssituatie dat toelaat. De inschatting daarvoor wordt dinsdagmorgen gemaakt, liet het hoofd van de repatriëringsmissie Pieter-Jaap Aalbersberg in een persconferentie weten.

28-07-2014 16:52 Regionaal

HAARLEM - Een 24-jarige bewoonster van de Hartekamp in Heemstede die in april een medebewoonster probeerde te wurgen, zit sindsdien in een gevangenis voor psychiatrisch patiënten. Maar daar wil ze graag weg, zo bleek maandag tijdens een regiezitting die in Haarlem aan de zaak werd gewijd.

28-07-2014 17:43 Binnenland

DEN HAAG - Voor de onderzoekers die onder leiding van de Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) de oorzaak proberen te achterhalen van de crash van vlucht MH17, verloopt hun werk voor een groot deel anders dan ze gewoon zijn. Normaal gesproken beginnen ze hun werk op de plek waar een vliegtuig is neergekomen, maar in Oekraïne wordt al veel werk gedaan voordat de luchtvaartspecialisten de crashsite hebben kunnen bezoeken.

28-07-2014 16:30 Haarlemmermeer

RIJSENHOUT - Een vrouw is maandagmiddag gewond bij een valpartij door de grote regenval. Het incident gebeurde op een camping in Rijsenhout.

Leontien van Engelen 60 seconden
28-07-2014 15:54 Haarlem e.o.

Een bankje met een plaatje met daarop twee jaartallen en een naam intrigeert. Zeker als je er daarna tijdens dezelfde wandeling in een natuurgebied nog vier of vijf tegenkomt...

28-07-2014 15:25 Metropool

SCHIPHOL - Het onweer en de zware regenval hebben er maandag toe geleid dat tientallen vluchten op Schiphol zijn geannuleerd. Veel vliegtuigen die wel kunnen vertrekken, hebben vertraging. Vooral de vluchten naar Europese bestemmingen ondervinden veel hinder.

28-07-2014 14:31 Haarlem e.o.

HAARLEM - De duinen van Nationaal Park Zuid-Kennemerland zijn een belangrijk jachtgebied voor vleermuizen, zo blijkt uit onderzoek door de organisatie Ekoza.

28-07-2014 10:44 Binnenland

DEN HAAG - Leden van het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) en marechaussees zijn vanuit Donetsk op weg naar het gebied van de vliegtuigcrash. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie maandag laten weten.

28-07-2014 10:36 Binnenland

GENEVE - Het neerschieten van het toestel van Malaysia Airlines in Oost-Oekraïne is mogelijk te kwalificeren als oorlogsmisdaad. Dat zei Navi Pillay, de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, maandag in Genève.

28-07-2014 12:25 Metropool

AMSTERDAM - Vandaag is het precies honderd jaar geleden dat Oostenrijk-Hongarije de oorlog verklaarde aan Servië, officieel het begin van ’de Grote Oorlog’. Eind 1914 waren er tien Europese landen met elkaar in oorlog, en tussen hen al 22 oorlogsverklaringen afgekondigd. Naar aanleiding hiervan een gesprek met Amsterdammer Paul Moeyes (56) - geboren in Oudkarspel. Hij geldt als deskundige op het gebied van de Eerste Wereldoorlog.

28-07-2014 06:58 Binnenland

KIEV - Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken is maandag opnieuw in Oekraïne. In Kiev gaat hij samen met zijn Australische collega Julie Bishop met de Oekraïense autoriteiten praten over toegang tot het rampgebied. Ze willen het parlement zover te krijgen dat ze al op dinsdag een besluit nemen over een grote politiemissie in het gebied waar het toestel van Malaysia Airlines neerstortte.

27-07-2014 20:28 Haarlemmermeer

BADHOEVEDORP - De omlegging van snelweg A9 rond Badhoevedorp vordert gestaag. Vooral vanuit de lucht is goed te zien hoe de werkzaamheden verlopen.Stelling

Thuisblijven in de zomer is fijn

Het is op veel plekken merkbaar dat half Nederland met vakantie is. Het is bijvoorbeeld veel rustiger op de weg en in de winkels. Thuisblijvers profiteren daar van, zeker nu het weer ook nog eens meewerkt. De stelling luidt: Thuisblijven in de zomer is fijn’

Stelling
Stelling

Raketafweer stap te ver

Passagiersvliegtuigen moeten worden uitgerust met raketafweersystemen, stelt de Amerikaanse senator Mark Kirk in een interview met de Washington Post naar aanleiding van de ramp met de MH17. Een ongetwijfeld zeer kostbare ingreep die niet alleen het vliegen duurder (en exclusiever) maakt, maar ook zorgt voor schijnveiligheid. Niet vliegen boven oorlogsgebieden en het beter uitwisselen van informatie tussen veiligheidsdiensten en luchtvaartmaatschappijen over waar het precies onveilig is om te vliegen, is waarschijnlijk veel effectiever.

Stelling
Het antwoord van...
Oogcentrum Noordholland
Rob Wouters
Oogarts
22-07-2014 16:05 Vraag & antwoord

Iedereen krijgt met staar te maken in zijn leven. Het is een aandoening die niet te voorkomen is. ,,Maar wel te genezen”, stelt oogarts Rob Wouters van Oogcentrum Noordholland gerust. Bij staar wordt het zicht troebel door verharding en minder transparant worden van de ooglens. Meestal gebeurt dit op latere leeftijd, maar in sommige gevallen komt het al eerder voor. De oplossing is een operatie. Wouters beantwoordt drie vragen over staar. 

Lees verder!